Beton Cire zelf aanbrengen!

Bent u handig? U kunt ook zelf de Beton Cire verwerken. Een geweldig product voor renovatie, aan te brengen in een laag van 2 tot 3 mm, zodat de bestaande situatie gebruikt kan worden en geen grote hoogteverschillen ontstaan. De verschillende effecten en nuances zijn aan te brengen met een speciale spaan, die door meer of mindere bewerkingen het gewenste effect in de structuur zal geven. Daarmee is elk resultaat uniek en origineel. De stuklaag kan worden geschuurd met de hand, of met een excentrische schuurmachine om daarmee het uiteindelijke resultaat te verkrijgen.
Het product is water- en oliebestendig dankzij speciale coating, die aan het eind wordt aangebracht.

Eenvoudig te onderhouden, te reinigen met een neutrale reiniger ( bv. groene zeep) zoals voor tegels wordt gebruikt, aangezien het product wordt beschermd door een vernislaag.
Beton Cire: schoonheid, gemakkelijk te onderhouden en een lange duurzaamheid. Voor vele doeleinden, geschikt op alle ondergronden.
De Beton Cire is toepasbaar waar u wilt, te gebruiken op vloer, muur, doucheruimtes en badkamers, werkkamers en zelfs op het meubilair. De samenstelling van het product heeft de mogelijkheid om meerdere effecten te crëeren met vele nuances naar uw eigen smaak. Op alle soorten ondergrond: beton, tegels, pleister en stucwerk, gasbeton, kunststoffen, hout en zelfs metaal.
 
De prijs van Beton Cire is € 45 per m2 (incl. sealer excl. BTW en bezorgkosten).
De voorbewerking is niet inbegrepen. Indien nodig moet de ondergrond geegaliseerd worden of een voorstrijk gebruikt worden.
 


Handleiding:

(verwerkingstemperatuur 18 graden)

Ondergrond:
De ondergrond voor dit product dient glad en vormvast te zijn, omdat oneffenheden zichtbaar blijven. Bij gladde ondergronden zoals tegelwerk adviseren wij u om eerst een goede primer toe te passen. Zorg voor goed afplakwerk en versteviging d.m.v. gaasband etc. waar nodig, vooral ook in de hoeken!

De Beton Cire wordt aangebracht in 6 verwerkingen:

Stap 1. Mix de kleurpoeder goed door het basispoeder, dit om de kleur goed te vermengen. Meng dit vervolgens met de vloeistof tot een smeuige massa ontstaat. Schraap de eerste laag zo dun mogelijk maar wel dekkend op uw ondergrond..

Stap 2. Breng de tweede laag in ca 1-1,5 mm  aan met grote halen of kleine bewegingen. Naar wens. Laat deze lagen goed drogen.

Stap 3. Als de lagen droog zijn kunt u deze opschuren met een schuurmachine met korrel 120 of hoger . Hoe langer u schuurt hoe meer kleureneffect en beweging er verschijnt. Hierna stofvrij maken.
 
Stap 4. Na het schuren impregneert u alles. Dit moet vervolgens wederom goed drogen.
 
Stap 5. Aansluitend brengt u de eerste laag 2-componenten lak aan.Met een kwast of een roller.

Stap 6. Na voldoende droging brengt u de tweede laag 2-componenten lak aan.

Gereedschap: opzetspaan (redelijk flexibel), (frans)spackmes, kleine mesjes voor de kleine hoekjes etc. houten schuurbord, schuurpapier/schuurmachine, spons, doekje, afplakmateriaal, papier, gaasband.  
Voor het aanmaken kunt u de verpakkingemmer gebruiken.
 

Beton Cire onze specialiteit !